Ste milovníkom zdravého životného štýlu a na zdravé potraviny a výživové doplnky nedáte dopustiť? Potom vám možno nie je neznámy pojem matcha. Originálna matcha pochádza z japonskej kultúry a ide o čajové lístky, ktoré sú ručne zbierané a ďalej spracovávané na zelený prírodný prášok. Práve v takejto forme môžeme tento matcha čaj konzumovať. Matcha čaj je pre niekoho súčasťou každodenného rituálu, no niektorí po ochutnaní matcha čaju tento produkt do úst už viac nedajú. Matcha čaj je žltkasto zelený čaj so silnou chuťou zeleného čaju.

matcha latte

Matcha čaj sa alo vo väčšine prípadov nepije kvôli chuti, ale vzhľadom na jeho priaznivé účinky na náš zdravotný stav. Matcha je superpotravna, ktorá upravuje naše trávenie, zlepšuje metabolizmus, ale tiež upravuje glykemické hodnoty v našom tele. Vzhľadom na to, že matcha nie je pre každého chutnou potravinou a zvolia si radšej iný druh zeleného čaju, Totalvital.sk má v ponuke matcha produkt, ktorý si zamiluje každý. Ide o matcha latte. Matcha latte má svojich milovníkov po celom svete. Dokonca ani Slovensko nezaostáva a svoje matcha latte si môžete vychutnať aj v niektorých dobrých prevádzkach s kávou. Na rozdiel od matcha čaju, kedy ho pripravujete horúcou vodou, matcha latte podobne ako v prípade klasického latte je pripravované s mliekom.

matcha latte

A v kombinácii s cukrom tak môžete získať zdravý, kvalitný nápoj, ktorý priaznivo pôsobí na vaše zdravie a je chutný. Ako v prípade čaju, účinky matcha latte sú rovnaké. Dávku zeleného prášku matcha latte zalejete horúcim alebo studeným mliekom. Tak si môžete vytvoriť svoje matcha latte na teplý ale aj studený spôsob. Za studena sa nebojte pridať aj kúsky ľadu, ktoré vás v horúcich letných dňoch príjemné osviežia. Navštívte aj vy stránku totalvital.sk a pozrite si ponuku zdravých matcha produktov ešte dnes. Pretože zdravie je len jedno a mali by sme robiť všetko preto, aby sme ho udržiavali v norme.