Niektoré ženy majú prirodzený dar v podobe vytvárania perfektne zladeného outfitu, pričom čokoľvek si na seba oblečú, to vyzerá dokonale. Takéto dámy si potom na seba môžu dovoliť obliecť aj výraznejšie a odvážnejšie kúsky, ktorými na ulici zaujmú nejeden pohľad. Nie každá z nás má však takto dobre vycibrený vkus na módu alebo módne trendy a jednotlivé kúsky oblečenia si až tak dobre nakombinovať nevieme. Riadime sa preto radami módnych poradcov a inšpirujeme sa kdekoľvek na internete či žiadame o radu svoje priateľky. Pokiaľ patríte práve medzi dámy, ktoré si každý deň lámu hlavu nad tým, čo si majú obliecť a akým spôsobom nakombinovať vrchné a spodné oblečenie tak, aby ste nevyzerali ako klaun, s výberom vám pomôže šikovný trik.

mikina bez potlače

Kým najviac problematické môžu byť práve kúsky oblečenia, ktoré na sebe majú rôzne vzory a formy potlače, jednofarebné a minimalistické kúsky sú pre začiatočníkov v ladení oblečenia oveľa jednoduchšou voľbou. Samotný trik tým pádom spočíva v tom, že namiesto výrazných, viacfarebných a potlačených kúskov, budete voliť oblečenie jednoduché a s minimálnou potlačou. To, ale neznamená, že sa musíte teraz obliekať iba čisto celá do čiernej alebo inej jednej farby. Ak však máte problém s kombinovaním viacerých farieb a vzorov, bude pre vás oveľa jednoduchšie kombinovať napríklad obyčajné mikiny bez potlače s modrými alebo čiernymi džínsami.

pásikavé šaty

Dobrým trikom je rovnako aj obliekanie si jednotného kusu oblečenia, ako sú napríklad šaty, overaly alebo kombinézy. Pri takýchto kúskoch následne už nemusíte rozmýšľať nad tým, či sa k sebe vrchný a spodný odev hodí, alebo či sa nebije jeden vzor s iným. Jednoduchosť je však následne potrebné dodržiavať aj pri volení doplnkov, a preto ak nie ste fanúšičkou výrazných a mnohopočetných náramkov, náhrdelníkov, prsteňov, radšej to s nimi zbytočne nepreháňajte. Podobné pravidlo platí aj pri ostatných doplnkoch, ako sú napríklad kabelky. Radšej zvoľte jednoduchú jednofarebnú kabelku napríklad v čiernej farbe, ktorá sa bude hodiť ku všetkému a nič ňou nepokazíte.